Efter att vår första högstadieskola på Viktoriagatan i Vasastaden blivit en av landets bästa skolor har trycket på oss varit stort att starta ytterligare en skola i Göteborg. Hösten 2024 startar vi äntligen denna skola som kommer erbjuda en mycket hög kvalitet för elever i både mellan- och högstadiet.

Botaniska

Med vackra Botaniska trädgården som närmsta granne och med gångavstånd till Linnéplatsen får den nya skolan ett mycket attraktivt läge. Lokalerna kommer inför tillträde genomgå en omfattande renovering och planeras ta emot upp till 800 elever i årskurs 4-9. 

Skolan kommer överta en fastighet som tidigare tillhört Göteborgs universitet och lokalerna kommer inför start genomgå totalrenovering. Här kommer elever få tillgång till toppmoderna lärmiljöer i kombination med en trygg och naturskön omgivning. Givetvis kommer vi nyttja Botaniska trädgården, Änggårdsbergen och Slottsskogen till både undervisning och trivselaktiviteter.

Bäst i Sverige på studiero

Vår första skola i Vasastaden har bäst studiero av alla högstadieskolor i Sverige. Nu kommer vi med samma engagemang och metod erbjuda samma trygga, trivsamma och ambitiösa klimat redan från årskurs 4.

Alla JENSEN-skolor i Sverige delar ett gemensamt koncept vilket man kan läsa mer om på hemsidan. Lokalt kan våra skolor ändå profilera sig lite olika. Vår mycket traditionella skola i Vasastaden har exempelvis profilerat sig extra mycket på att tillgodose behoven hos dem som önskar ett högre tempo och möjlighet att läsa ända till gymnasienivå redan i åk 9.

Vår nya skola kommer givetvis följa JENSENs traditionella, strukturerade och ambitiösa koncept. Vår skola vid Botaniska kommer säkerställa exakt samma nivå som i Vasastaden avseende trygghet, disciplin och studiero. Däremot kommer man inte gå lika långt när det gäller ett studietempo som siktar på gymnasienivå redan i åk 9. Vi kommer även ha som ambition att lyfta intresset lite extra för botanik, naturvetenskap och miljö.

Våra främsta fördelar

  • Vi vet hur man garanterar trygghet och studiero
  • Traditionellt koncept och en högre ambition att ta eleverna till högre resultat
  • En utökad hälsoprofilering med stora inslag av vardagsmotion
  • Stort fokus på botanik, naturvetenskap och miljö
  • Möjlighet att läsa tyska, franska och spanska redan fr.o.m. åk 4
  • Helt nyrenoverade lokaler i trygga och natursköna miljöer
  • Garanterad möjlighet att gå i samma klass ända från åk 4 till åk 9
  • Syskonförtur och närhetspricip

Övrigt

Toppresultaten på JENSEN grundskola är en följd av ett välfungerande koncept som utförs av engagerade, ambitiösa och yrkesstolta lärare. Det är av stor vikt att den som söker till vår skola är införstådda med JENSENs generella koncept. Inför antagningen bjuds alla sökande in till ett informationsmöte på skolan.

Mer information om olika profilklasser kommer läggas ut på sidan i augusti 2023.

Läs mer om vår andra grundskola i Vasastaden