Efter att vår första högstadieskola på Viktoriagatan i Vasastaden blivit en av landets bästa skolor har trycket på oss varit stort att starta ytterligare en skola i Göteborg. Renoveringen är omfattande varav starten skjutits fram.

Med vackra Botaniska trädgården som närmsta granne och med gångavstånd till Linnéplatsen får den nya skolan ett mycket attraktivt läge. Skolan kommer överta en fastighet som tidigare tillhört Göteborgs universitet och lokalerna kommer inför tillträde genomgå en omfattande renovering och planeras ta emot upp till 800 elever i årskurs 4-9. 

Här kommer elever få tillgång till toppmoderna lärmiljöer i kombination med en trygg och naturskön omgivning. Givetvis kommer vi nyttja Botaniska trädgården, Änggårdsbergen och Slottsskogen till både undervisning och trivselaktiviteter.

Botaniska

JENSEN grundskola – bäst i Sverige på studiero

Alla JENSEN-skolor i Sverige delar ett gemensamt koncept vilket man kan läsa mer om här. Toppresultaten på JENSEN grundskola är en följd av ett välfungerande koncept som utförs av engagerade, ambitiösa och yrkesstolta lärare. Det är av stor vikt att den som söker till vår skola är införstådda med JENSENs generella koncept. Inför antagningen bjuds därför alla sökande in till ett informationsmöte på skolan.

Våra främsta fördelar

  • Vi vet hur man garanterar trygghet och studiero
  • Traditionellt koncept och en högre ambition att ta eleverna till högre resultat
  • Helt nyrenoverade lokaler i trygga och natursköna miljöer
  • En utökad hälsoprofilering med stora inslag av vardagsmotion
  • Fokus på botanik, naturvetenskap och miljö
  • Garanterad möjlighet att gå i samma klass ända från åk 4 till åk 9
  • Syskonförtur och närhetspricip

Övrigt
Mer information om ev. olika profilklasser kommer läggas ut på sidan i augusti 2023.

Läs mer om vår andra grundskola, Vasastaden
Läs mer om antagningsprocessen