OM JENSEN grundskola Kvarnsjön

År 2020 öppnade vi en helt ny grundskola och förskola vid Kvarnsjön, i Botkyrka kommun. Vår skola erbjuder en miljö där studier är i fokus, samt ett rikt utbud av sporter och konst & kultur för alla åldrar. Målet är att bli Botkyrkas främsta skola och förskola vilket vi redan är på god väg att bli.
Vi gör kontinuerligt enkätundersökningar för vårdnadshavare och elever för att kvalitetssäkra verksamheten. Våra undersökningar visar att 93% av alla vårdnadshavare rekommenderar oss.

"Jag uppskattar tydligheten från skolledningen, vad som är accepterat och inte på skolan. Samt att min dotter får läxor och prov, känns som fokus är kunskapsutveckling."

"Vi uppskattar den kunskapen mitt barn får ta del av. Vi uppskattar all den lärdom vårt barn får ta del av, utifrån disciplin socialt och all kunskap."

"Vi uppskattar verkligen ordning och reda, och det har ni på skolan. Vi och barnen känner oss trygga i att allt tas på allvar och reds ut. Vi uppskattar bra undervisning och det får vi verkligen om vi jämför med tidigare skola. Vi är SÅ glada för att ni har öppnat i Tumba!"

"Bra kommunikation mellan coach och förälder. Ordning och reda och en tydlig pedagogik som utvecklar och stöttar."

"Vi uppskattar att man försöker kartlägga det enskilda barnets kunskapsnivå för att barnet ständigt ska utmanas. Vi uppskattar också att det är skarpa gränssättningar. Detta får oss att känna oss trygga att vårt barn varken stör eller blir störd i sitt lärande eller behandlar någon illa eller blir illa behandlad."

Fristående grundskola i Botkyrka

Vi är ett campus med elever från förskola till årskurs sju, till hösten 2021 även årskurs åtta. Till hösten år 2022 är vi en skola med årskurserna F-9. Vårt Campus har unika möjligheter för dig som vill satsa på att nå långt med dina studier. Förskola, lågstadium, mellanstadium och högstadium är separata delar men sitter ihop för att möjliggöra samarbete och en röd tråd i barnens bildningsresa.

Sport & Fritid

Vi har ett nära samarbete med idrottsföreningar och erbjuder i dagsläget balett och karate för elever som går på fritids. Ett dagligt inslag i vår verksamhet är våra pedagogiska promenader då vi tar med lektionen ut i naturen. Då kan eleverna diskutera det vi arbetar med samtidigt som de får motion och frisk luft. Då hälsa är en del av JENSEN grundskola Kvarnsjöns koncept har vi med vår egen idrottshall och aktivitetsyta på gården och närheten till naturen stora möjligheter till fysisk aktivitet.

Konst & Kultur

En viktig del av bildningsperspektivet är att säkerställa att våra barn och elever får ta del av vårt kulturarv inom musik, teater, litteratur och konst.  Vi lär oss om historiska personer inom området, tar del av deras verk och provar tekniker av olika slag. Oavsett om det gäller förskola, grundskola eller fritids, ges ditt barn möjlighet till fördjupning inom detta område.

Köanmälan

Köanmälan

 

Drönarbild Kvarnsjön
Drönarbild Kvarnsjön