Anmäl ditt barn till sporter!

En del i Campus Kvarnsjöns koncept är att vi kan erbjuda sporter inom ramen för barnens skoldag. Vi är därför mycket glada att vi redan från start kan erbjuda de externa aktiviteterna Karate i samarbete med Botkyrka Shukokai Karate och Balett i samarbete med Base23 Alhanko dansakademi, en av Stockholms främsta dansskolor. Först till kvarn gäller och vi hoppas på stort intresse!

Sporter Kvarnsjön

Att som förälder få till barnens egna aktiviteter med jobb och logistik på udda tider med trötta barn kan vara stressigt - vi vet samtidigt hur viktigt sporter är för barnen, därför vill vi underlätta för er! Vi har valt att börja med två sporter som inte bara utvecklar fysiken utan som även har ett stort fokus på att utvecklas som person.

I VILKEN ÅLDER BÖR MAN BÖRJA SPORTA?

Vår rekommendation är att man börjar i tre- till fyraårsåldern, senast från fem år. Barndans kan man börja med från tre år.

KARATE 

Karate är stärkande fysisk träning, som bland annat tränar koordination och kroppsuppfattning, men utvecklar även barnens karaktär, respekt, självdisciplin, självförtroende, beslutsamhet och mentala styrka.

Denna aktivitet anordnas i samarbete med Botkyrka Shukokai Karate och Micke Lundström. Anmälan är öppen för barn födda 2015 och tidigare. Antalet deltagare är begränsat till ca 12 barn och det är först till kvarn som gäller. Karatelektionerna kommer att hållas på torsdagar kl.14.45-15.30. Avgiften är 1500kr för sju gånger. 

BALETT

Baletten är grunden till all dans och utvecklar förutom fysisk styrka - smidighet, balans och hållning - även barnets musikalitet, gestaltning och rytmkänsla. Baletten är liksom karate karaktärsdanande i disciplin, självkänsla och mental styrka. Balett är ett sätt att uttrycka sig och mycket tuffare träning än många tror. Stora artister som Alicia Vikander och Mads Mikkelsen är exempel på skolade balettdansare. Båda kurserna omfattar sju kurstillfällen med start i mitten av februari och äger rum i ett av förskolans rörelserum. En av förskolans pedagoger kommer att finnas med vid passen.

Dans med inriktning mot balett anordnas i samarbete med Base23 Alhanko dansakademi. Anmälan är öppen för barn födda 2017 och tidigare. Här skapas två grupper, en för de yngsta och en för de något äldre. Varje grupp rymmer ca 10 barn och även här gäller först till kvarn. Dansklasserna kommer att äga rum på tisdagar med sluttid innan kl.15.00. Ni gör er anmälan via vår hemsida jensenforskola.se/kvarnsjon. Avgiften är 1555kr för sju gånger.

Information om hur man anmäler sig kommer inför varje kursstart.