Sporter på Fritids

En del i JENSEN grundskolas koncept är att vi erbjuder idrottsaktiviteter i anslutning till elevernas skoldag på fritidshem. Vi kan nu meddela att vi kommer erbjuda dans med inriktning mot balett och jazz i samarbete med Base23. Vi kommer också erbjuda dans för elever i åk 4-9 efter skoldagens slut!

Dans Sickla

Base23 Alhanko Dansakademi är en av Stockholms främsta dansskolor. Anneli Alhanko och Eva Johnson har skapat en dansskolan där kvalitet och dansglädje står i fokus! Att som förälder få till barnens egna aktiviteter med jobb och logistik på udda tider med trötta barn kan vara stressigt - vi vet samtidigt hur viktig fysisk aktivitet är för barnen, därför vill vi underlätta. Vi kommer presentera ytterligare en idrottsaktivitet lite längre fram.

Varför balett?
Baletten är grunden till all dans och utvecklar förutom fysisk styrka - smidighet, balans och hållning, och även barnets musikalitet, gestaltning och rytmkänsla. Baletten är karaktärs-danande i disciplin, självkänsla och mental styrka. Balett är ett sätt att uttrycka sig och mycket tuffare träning än många tror. Stora artister som Alicia Vikander och Mads Mikkelsen är exempel på skolade balettdansare.

Varför Jazz/showdans?
Jazztekniken bygger på musikalitet och smidighet och kan vara såväl kraftfull och energisk som mjuk och flödande. Jazzdansen är den stil du ofta ser i musikaler och musikvideos.

Grupperna
Varje grupp rymmer ca 10-15 barn. Dansklasserna kommer att äga rum en gång i veckan.

Kommer att skickas ut till antagna elever under våren. Först till kvarn gäller!