Sporter på Fritids

En del i JENSEN grundskolas koncept är att vi erbjuder idrottsaktiviteter i anslutning till elevernas skoldag på fritidshem. Vi erbjuder dans med inriktning mot balett och jazz i samarbete med Base23 samt gymnastik i samarbete med Nacka GF. Vi erbjuder dans för elever i åk 4-9 efter skoldagens slut!

Balett och jazzdans

Base23 Alhanko Dansakademi är en av Stockholms främsta dansskolor. Anneli Alhanko och Eva Johnson har skapat en dansskolan där kvalitet och dansglädje står i fokus! Att som förälder få till barnens egna aktiviteter med jobb och logistik på udda tider med trötta barn kan vara stressigt - vi vet samtidigt hur viktig fysisk aktivitet är för barnen, därför vill vi underlätta. Vi kommer presentera ytterligare en idrottsaktivitet lite längre fram.

Dans Sickla

Varför dans?
Baletten är grunden till all dans och utvecklar förutom fysisk styrka - smidighet, balans och hållning, och även barnets musikalitet, gestaltning och rytmkänsla. Baletten är karaktärs-danande i disciplin, självkänsla och mental styrka. Balett är ett sätt att uttrycka sig och mycket tuffare träning än många tror. Stora artister som Alicia Vikander och Mads Mikkelsen är exempel på skolade balettdansare.

Jazztekniken bygger på musikalitet och smidighet och kan vara såväl kraftfull och energisk som mjuk och flödande. Jazzdansen är den stil du ofta ser i musikaler och musikvideos.

Grupperna
Varje grupp rymmer ca 10-15 barn. Dansklasserna kommer att äga rum en gång i veckan.

Anmälan
Kommer att skickas ut till antagna elever innan skolstart. Först till kvarn gäller! 
Vårterminen 2023 har vi ingen grupp som dansar med Base23.

 

Gymnastik i samarbete med Nacka GF

I samarbete med Nacka GF kan elever på JENSEN grundskola Sickla träna förberedande truppgymnastik i skolans sporthall under tiden för fritids och efter skoltid. Grupperna vänder sig till de som inte tränat gymnastik tidigare eller de som precis börjat med gymnastik. Vi tränar i JENSENs sporthall där vi förutom skolgymnasikens redskap kompletterat med kil, trampetter, airfloor mm. Allt för att vi ska kunna få till en så rolig grundträning som möjligt.

Nacka GF i samarbete med JENSEN education

Grupper & Anmälan
Onsdagar 15:15-16:15 FK – åk 3 (enstaka platser kvar)
Onsdagar 16:15-17:15 åk 4-6 Gruppen startar upp om vi får in fler anmälningar

Vid intresse fyller ni i formuläret och skriv "JENSEN" i kommentarsfältet.

Till anmälan

Vid frågor kontakta: kansli@nackagf.se