Om skolan

JENSEN grundskola startade i Uppsala 2010 och är en omtyckt skola med nöjda elever och föräldrar.

Vi är en skola där studierna är i fokus! Vi erbjuder förskoleklass till årskurs 9. Vi är en personlig skola med hög vuxennärvaro där alla känner varandra vilket skapar trygghet och arbetsro. Vi finns i fina, ljusa lokaler, och i våra nyrenoverade klassrum har vi ordning och reda.

På vår skola har vi “Mötesplats JENSEN” där vi vill att våra elever får träning för verkligheten genom att olika organisationer, företag från näringslivet eller idrottsklubbar kommer på besök och ger eleverna inspiration.

Vi erbjuder engelska från förskoleklass och lägger stor vikt på NO i undervisningen. Vi har även läxläsning både på fritids och schemalagt från årskurs 1 och uppåt. Vi integrerar delar av mental träning i vår undervisning med syftet att stärka elevens självförtroende. Positiv attityd är en viktig del av framgång.

På fritidstiden kommer det finnas möjlighet att välja bland annat kör, dans, skapande och matematikfördjupning från och med hösten. Till nästa läsår kommer vi att initiera ett spännande samarbete med en grundskola i Peking, Kina. Det blir en fantastisk möjlighet att utbyta erfarenheter för elever och lärare.

Du är varmt välkommen att besöka oss på öppet hus eller kontakta mig för en personlig visning. Vi finns i ljusa, fina lokaler på Döbelnsgatan 2 i Uppsala.

Ina Dannfors

Med vänlig hälsning,