Om skolan

JENSEN grundskola startade i Uppsala 2010 och är en omtyckt skola med nöjda elever och föräldrar.

Vi är en skola där studierna är i fokus! Vi erbjuder förskoleklass till årskurs 9 med fokus på trygghet och arbetsro. Vi finns i fina, ljusa lokaler, och i våra nyrenoverade klassrum har vi ordning och reda.

På vår skola har vi “Mötesplats JENSEN” där vi vill att våra elever får träning för verkligheten genom att olika organisationer, företag från näringslivet eller idrottsklubbar kommer på besök och ger eleverna inspiration.

Vi erbjuder engelska från förskoleklass och har lärarledda lektioner då vi vet att läraren gör skillnad för elevens kunskapsutveckling. Vi har även läxläsning både på fritids och schemalagt från årskurs 1 och uppåt. Vi integrerar delar av mental träning i vår undervisning med syftet att stärka elevens självförtroende. Positiv attityd är en viktig del av framgång.

JENSEN Team Active, vår fritidsverksamhet, arbetar utifrån vårt koncept Träning för verkligheten. Vi strävar efter att främja elevernas nyfikenhet och vilja att lära sig mer om vår stads historia och kulturarv genom att ta del av de möjligheter som finns i närområdet. Studiebesök, utflykter och utbyte med idrottsföreningar är några av de aktiviteter vi erbjuder eleverna.

Du är varmt välkommen att besöka oss på öppet hus eller kontakta mig för en personlig visning. Vi finns i ljusa, fina lokaler på Döbelnsgatan 2 i Uppsala.

Johan Thalin

Med vänlig hälsning,