Hoppa till huvudinnehåll

JENSEN grundskola Kvarnsjön

År 2020 startar vi en helt ny grundskola i Kvarnsjön, Botkyrka kommun. Skolan erbjuder plats för ca 600 elever från förskoleklass till åk 9. Målet är att bli Botkyrkas främsta skola!

Köanmälan Kontakt

 

Välkommen till Campus Kvarnsjön!

År 2020 öppnar vi en helt ny grundskola och förskola vid Kvarnsjön, i Botkyrka kommun. Med detta unika projekt ser vi fram emot att kunna erbjuda en skola där studier är i fokus, samt ett rikt utbud av sporter och konst & kultur för alla åldrar. Målet är att bli Botkyrkas främsta skola och förskola.

Till Campus Kvarnsjön finns bra kommunikationer även för dig som bor utanför Botkyrka kommun. Från Tumba station är det endast några minuters bussresa och med pendeltåg finns närliggande stationer som Rönninge, Tullinge och Flemingsberg. 

Om Campus Kvarnsjön

Campus
Ett samlat campus med elever från förskola till årskurs nio. Vårt Campus kommer ha unika möjligheter för dig som vill satsa på att nå långt med dina studier. Förskola , lågstadium, mellanstadium och högstadium är separata delar men sitter ihop för att möjliggöra samarbete och en röd tråd i barnens bildningsresa.

Sport & Fritid
Vår ambition är att ha ett nära samarbete med bl a idrottsföreningar för att skapa en flytande övergång mellan skola, fritids och fritidsaktiviteter. Då hälsa är en del av vårt koncept har vi med vår egen idrottshall och aktivitetsyta på gården och närheten till naturen stora möjligheter till fysisk aktivitet.

Konst & Kultur
En viktig del av bildningsperspektivet är att säkerställa att våra barn och elever får ta del av vårt kulturarv inom musik, teater, litteratur och konst.  Vi lär oss om historiska personer inom området, tar del av deras verk och provar tekniker av olika slag. Oavsett om det gäller förskola, grundskola eller fritids, ges ditt barn möjlighet till fördjupning inom detta område.

Köanmälan Grundskola
Augusti 2020 startar grundskolans verksamhet! Till hösten planerar vi att starta med elever från förskoleklass t o m årskurs 7. Välkommen att redan nu ställa ditt barn i kö!

Köanmälan Förskola
Januari 2020 startar förskolans verksamhet! Här du ställa ditt barn i kö via Botkyrka kommuns hemsida. Om ni är bosatta i en annan kommun än Botkyrka kan ni göra en köanmälan via länken ovan.

Frågor?
JENSEN grundskola: Päivi Säteri, Rektor grundskola
0737 731053  |  paivi.sateri@jenseneducation.se

JENSEN förskola: Helena Mitchell, Rektor förskola
0737 73 31 68  |  helena.mitchell@jenseneducation.se

Att gå på JENSEN grundskola

BILDNING ÄR MÅLET

Bildning och resan är målet på JENSEN. Den som är bildad kan se problem ur olika perspektiv och kan använda sina kunskaper i en gemensam referensram. Läs mer

STUDIER I FOKUS

På JENSEN är studierna i fokus och vi har en stark studiekultur på våra skolor. Man kan säga att läroplanens mål är grunden men varje elev har alla möjligheter att nå så långt den vill. Läs mer

ENGAGERADE LÄRARE

Vad är skillnaden mellan en coach på JENSEN och en vanlig klassföreståndare? JENSENs tränarmetodik är framtagen för att ge varje elev de bästa förutsättningarna att ta sig till nästa nivå. Läs mer

GEMENSKAP OCH TRADITIONER

Vi har många fina traditioner på våra skolor. Exempelvis Nobeldagen, Luciafirande och JENSEN-loppet som arrangeras varje år. Läs mer

HÄLSOPROFIL

På JENSEN har vi en helhetssyn på skolans uppdrag; bildning är vårt mål och studierna är i fokus - en hälsosam livsstil är en förutsättning för att eleverna ska lyckas och utvecklas optimalt hos oss. Läs mer

DATORN SOM VERKTYG

Vi har en 1:1-lösning som innebär att alla elever får disponera en egen dator under skoltiden. Läs mer

Grundskola Kvarnsjön

Vi söker elever och föräldrar som har höga ambitioner och satsar mot höga studieresultat oavsett ålder. Vi söker dig som vill gå på en skola som värdesätter vett och etikett, disciplin och studiero, lärarledda lektioner och verklig bildning.

Grundskolan i Kvarnsjön kommer att erbjuda plats för ca 600 elever från förskoleklass till åk 9. Vi kommer att ha tillgång till en egen idrottshall, idrottsplan med konstgräs samt eget tillagningskök. Eleverna kommer att gå i olika hus beroende på årskurs vilket gör att de får byta miljö under sina år hos oss. Vi kan då utforma miljön så att eleverna får rätt utmaning och stimulans utifrån sin ålder.

Köanmälan Om JENSEn grundskola

 

 

Följ oss i sociala medier och håll dig uppdaterad på vad som händer på vår skola!

 

Instagram: jensen_grundskola_kvarnsjon

Facebook: jgrkvarnsjon

 

 

Karriär på JENSEN

Har du höga ambitioner och ett starkt engagemang för människors utveckling? Bli en del av ett innovativt familjeföretag som arbetar mot att vara Sveriges bästa utbildningsföretag. 

Lediga jobb

”Det bästa med JENSEN är arbetsmiljön, här får man saker gjorda. Lärarna hjälper oss att prestera så bra vi kan. Alla är med i gruppen och ingen blir utanför.”

– Ninorta
Elev årskurs 7, JENSEN grundskola

Det bästa med JENSEN förskola är helt klart de engagerade pedagogerna. Det finns en öppen dialog mellan barn, föräldrar, pedagoger och ledning.Våra barn älskar sin förskola och jag märker att de får mycket variation och stimulans varje dag.

– Anja
Förälder, JENSEN förskola