Möt Rektor Anna Isaksson

Hösten 2020  startade JENSEN grundskola på Södra Promenaden 60 i Norrköping med Rektor Anna Isaksson i spetsen.  Anna Isaksson har tidigare arbetat framgångsrikt som bitr. rektor på Realgymnasiet i Linköping och vi är mycket glada och stolta för att hon nu är hos oss på JENSEN!

Här kan du läsa en kort intervju om hennes bakgrund, varför hon tackade ja till uppdraget på JENSEN, hennes mål med skolan och vad hon gör innan skolan startar i höst.

Berätta om din bakgrund?
Jag är legitimerad lärare och har läst lärarprogrammet vid Linköpings universitet med inriktning mot svenska och IKT. Min uppsats behandlade vad som görs med befintliga resurser inom skolan och dess elevhälsovård. Min skolkarriär påbörjades år 2007. De senaste åren har jag haft alla de uppdrag som åligger en skolledare, bl.a. personalansvar och ansvarat för elevhälsa samt det systematiska kvalitetsarbetet.

Varför valde du att börja på JENSEN?
Det är så spännande att få starta en skola från början tillsammans med ett härligt team av duktiga pedagoger. Jag har utifrån ett föräldraperspektiv följt JENSENs arbete i Linköping under flera år. Jag vet att eleverna får de kunskaper som behövs och skolan kännetecknas av studiero.

Vad är ditt mål med skolan?
Skolan ska vara en plats för lärande och utveckling. För mig är det en förmån att få vara med och skapa rätt förutsättningar för era barn!

Vad gör du nu innan skolan startar?  
Jag kommer börja med att besöka JENSEN grundskola Örebro och rektor Viktoria Bjurström. Jag tror på "best practice" och vad passar då bättre än att besöka skolan som blev årets enhet 2019.

Anna Isaksson