JENSENs hälsoprofil

På JENSEN har vi en helhetssyn på skolans uppdrag. Bildning är vårt mål och studierna är i fokus - en hälsosam livsstil är en förutsättning för att eleverna ska lyckas och utvecklas optimalt hos oss. Vi har därför mobilfritt, hälsosam mat, sockerfria mellanmål och praktiserar mental träning. Vi ser också till att ha pulshöjande aktiviteter flera gånger per vecka.

MENTAL TRÄNING
Mental träning har de senaste åren fått mycket uppmärksamhet både av forskare och media för de evidensbaserade positiva effekter som regelbunden träning har för vårt välbefinnande, vår hjärnas funktion och våra prestationer. Sedan starten har vi på JENSEN arbetat med detta viktiga och enkla verktyg för att både må bättre och prestera bättre i skolan och i framtiden. Eleverna genomför korta pass på ca 5 minuter tillsammans med en lärare.

PULSHÖJANDE AKTIVITETER
Redan de gamla grekerna gick på pedagogiska promenader för att diskutera och filosofera kring olika frågor på ett friare sätt. Att få röra på sig och få frisk luft samtidigt som man diskuterar en uppgift är en uppskattad omväxling för våra elever och motverkar dessutom skadliga effekter av stillasittandet. Vi genomför pulshöjande aktiviteter dagligen för att hålla energin på topp.

Hälsoprofil på JENSEN grundskola