Att må bra är viktigt för studierna

På JENSEN har vi en helhetssyn på skolans uppdrag; bildning är vårt mål och studierna är i fokus - en hälsosam livsstil är en förutsättning för att eleverna ska lyckas och utvecklas optimalt hos oss. Vi har därför hälsosam mat, sockerfria mellanmål och praktiserar mindfulness och mental träning. Vi tar också promenadmöten några gånger per vecka.

Hälsoprofil

Mental träning

Mental träning och mindfulness har fått mycket uppmärksamhet både av forskare och i media för de evidensbaserade positiva effekter som de har för vårt välbefinnande, vår hjärnas funktion och våra prestationer. Sedan starten har vi på JENSEN arbetat med detta viktiga och enkla verktyg för att både må bättre och prestera bättre. Varje skoldag genomför eleverna korta MT-pass på 5 minuter med en lärare.

Pedagogiska promenader

Redan de gamla grekerna gick på pedagogiska promenader för att diskutera och filosofera kring olika frågor på ett friare sätt. Att få röra på sig och få frisk luft samtidigt som man diskuterar en uppgift är en uppskattad omväxling för våra elever och motverkar dessutom skadliga effekter av stillasittande. Vi går på en pedagogisk promenad dagligen.