Om JENSEN grundskola Vasastaden

JENSEN grundskola Vasastaden har sedan flera år utmärkt sig som en av stadens mest välfungerande skolor. Skolan har sedan start fokuserat på hög disciplin, ambitiöst studietempo och maximal trygghet. Skolan erbjuder plats till elever i årskurs 6-9. 

Elever som börjar på skolan vet att våra lärare gör mer för att ta eleverna till sin fulla potential. Eleverna vet även att förväntningarna på dem är höga. Den som vill nå höga resultat måste verkligen anstränga sig efter bästa förmåga. På JENSEN lär man sig mycket under lektionerna, men våra elever vet även att mängden läxor och antalet prov är betydligt större hos oss än på andra skolor.

På JENSEN grundskola Vasastaden är det en självklarhet att eleverna följer ordningsreglerna och att de är goda kamrater. Vi är stolta över vårt trygga atmosfär och här bidrar alla elever till ett trevligt skolklimat.

Lokala och nationella toppresultat

  • Bäst i Sverige på studiero. Enligt Skolinspektionens enkäter rankas vår skola högre än någon annan svensk högstadieskola när det gäller studiero.
  • Högst studieresultat i Göteborg. De senaste två åren har GP skrivit om vår skola och att våra elever nått högst avgångsbetyg i hela staden.
  • Nationella topplaceringar i språktävlingen IL Competition. Våra elever har i två år i rad tagit flera pallplatser i svenska, engelska och spanska.
  • Nationella topplaceringar i matematiktävlingen Pangea. Våra elever har i två år i rad skickat fler elever till final än någon annan skola i Göteborg. Ingen skola i Sverige har haft lika många elever på 10-topplistan.

Övrigt
Toppresultaten på JENSEN grundskola Vasastaden är en följd av ett välfungerande koncept som utförs av engagerade, ambitiösa och yrkesstolta lärare. Det är av stor vikt att den som söker till vår skola är införstådda med både JENSENs koncept och vår lokala profilering. Inför antagningen bjuds alla sökande in till ett informationsmöte på skolan.

Läs om vår antagningsprocess

Läs om vår andra grundskola vid Botaniska trädgården

 


Sebastian Vanneryr_.png

Rektor
Sebastian Vanneryr
sebastian.vanneryr@jenseneducation.se
0760 07 74 75