Om grundskolan i Tungelsta

Hösten 2022 öppnade JENSEN grundskola upp i helt nya skollokaler i Tungelsta i Haninge kommun. Projektet omfattar i första steg en F-6 skola för ca 400 elever, med planerad utbyggnad av årskurs 7-9 hösten 2023.

JENSEN grundskola Tungelsta

Skolan blir cirka 3 500 m² och ligger centralt i utbyggnationen av södra Tungelsta. Ett fantastiskt läge med gångavstånd till både pendeltågstation, ridskola, skog och natur. 

Klassisk arkitektur med kvalitet och hållbarhet

Skolan är i en putsad gul kulör med takkupor, balkonger och glasverandor får byggnaden rytm och variation och ett släktskap med de fina radhuskvarteren intill. Byggnaden är en historiskt förankrad skola som pryder sin plats i den framtida trädgårdsstaden - en skola mitt i byn. Våren 2023 kom skolan på tredje plats i Arkitekturupprorets tävling för Sveriges vackraste nybyggnation.

Familjeföretag med studier i fokus

JENSEN är ett familjeföretag med personlig anknytning till Tungelsta sedan generationer tillbaka är detta ett unikt projekt som vi är extra stolta över. Skolan vänder sig till alla som värdesätter en traditionell skola med ordning och studiero, lärarledda lektioner där kunskap och bildning är i fokus.

Köanmälan

Välkommen med din köanmälan!

Till köanmälan